Diensten

 

Uitbreiding Zijgevel nieuw

Wat kan ik voor u betekenen? Ik bied deskundig en onafhankelijk advies aan voor het gehele (ver)bouwtraject. Heeft u een bouwkavel en wilt u een nieuwbouw woning bouwen of heeft u verbouwplannen van uw bestaande woning. Aanbouw, uitbouw, dakkapel of gevelwijziging. Ik kan de complete set bouwtekeningen voor u maken en leveren voor een afgesproken prijs. Hieronder staat een overzicht van mijn diensten.

 

Kennismaking

1e kennismaking, even voorstellen, de bouwlocatie doornemen, stijl en ideeën bespreken, speciale wensen, budget, visie, brand maar los.

 

Ik ga voor u aan de slag

Ik maak schetsen aan de hand van de met u besproken ideeën en wensen, maak plattegronden en bekijken dan samen met u of het u aanspreekt of toch niet. Als alles besproken en naar wens is, dan zet ik het op hoofdlijnen op papier. Er is altijd ruimte voor creatieve wijzigingen bespreekbaar.

 

voorlopig ontwerp

uitwerken van het voorlopig ontwerp in bestaand toestand en nieuwe toestand, situatietekening, gevelaanzichten, plattegronden, doorsnedes. Toe te passen materialen, visualisatie, welstand. 

 

definitief ontwerp

Wanneer het voorlopig ontwerp voldoet aan uw wensen dan werk ik het bouwplan uit zodat er een omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. Het plan dient dan te voldoen aan de technische eisen van het Bouwbesluit, Constructieve eisen, Brandveiligheid en Energiezuinigheid (EPC/EPG berekening). Het definitief ontwerp zal dan ook worden aangevuld met uitgewerkte aansluitdetails bestaand op nieuwbouw.

 

Aanvraag Omgevingsvergunning

U ontvangt van mij een set bouwtekeningen zodat u zelf een  omgevingsvergunning kunt aanvragen bij de gemeente.

 

Optie: Geef alles uit handen

Ik dien dan de aanvraag omgevingsvergunning voor u in bij de gemeente en zorg voor de benodigde aanvullende bouwtekeningen. Ik voer de benodigde gesprekken met de gemeente voor wat betreft de mogelijkheden van het bestemmingsplan, Welstand en de haalbaarheid.

 

Bouwfysische- en Bouwbesluitberekeningen

  • EPN berekening                                                           volgens NEN (5128)
  • Ventilatieberekening                                                volgens NEN (1087)
  • Daglichtberekening                                                   volgens NEN (2057)
  • Oppervlakteberekening (GO, VG, VR)           volgens NEN (2580)   

Ook de bouwfysische- en Bouwbesluitberekeningen kunnen wij voor u regelen.

 

Constructietekeningen- en berekeningen

Ook de Constructietekeningen- en berekeningen kunnen wij voor u regelen. Constructietekeningen- en berekeningen e.e.a. volgens opgave constructeur.